CMB·MENU PRINCIPAL
CMB·El Subamrí Groc

El Submarí Groc


Submarí Groc La primera revista fanzine sobre els Beatles en català. És una revista trimestral amb seccions permanents, entrevistes i notícies, amb un preu de 25 € anuals.

Discografia dels Beatles

portada1

En els seus vuit anys de carrera discogràfica entre 1962 i 1970, Els Beatles van publicar tretze àlbums d'estudi (un d'ells doble), un àlbum recopilatori, tretze EP (un d'ells doble), i vint-i discos senzills. La seva obra va ser editada originalment en disc de vinil, però també en altres suports diversos, com la cinta de magnetòfon, el casset, i els cartutxos de 4 i 8 pistas. A partir de 1987, també es va reeditar en disc compacte (CD).

Per a la reedició el 1987 de la discografia dels Beatles en CD, es va prescindir del recopilatori A Collection of Beatles Oldies, publicat originalment el 1966, i es va substituir en 1988 pels CD recopilatoris Past Masters - Volume One i Past Masters - Volume Two, que eren complementaris als seus àlbums originals al presentar-se en ells totes les cançons que els Beatles havien publicat en el seu dia fora del format LP. Aquesta reedició incloïa també l'àlbum nord-americà Magical Mystery Tour, que en el seu origen era un EP doble al Regne Unit i que a Estats Units s'havia convertit en àlbum al haver-se-hi afegit els senzills que s'havien publicat en 1967.

Els enregistraments originals de la banda van ser novament remasteritzades a partir de l'any 2005. Per a això es va usar l'última tecnologia disponible en aquell camp, per tal de reeditar el 9 de setembre de 2009 el cànon discogràfic del grup en CD provinent de 1988. A més d'haver-se editat tots els àlbums dels Beatles només en so estereofònic, també es va publicar, per temps limitat, una caixa recopilatòria dels seus àlbums editats originalment amb so monoaural, titulada The Beatles in Mono. Cada disc d'aquesta caixa presentava en CD una fidel reproducció del disseny original amb que van sortir al seu dia els àlbums del grup al Regne Unit. Per primera vegada, els àlbums recopilatoris Past Masters - Volume One i Past Masters - Volume Two es van publicar unificats en un format de doble disc.

portada1

Aquesta reedició del seu catàleg musical en estèreo també es va comercialitzar en una memòria USB en format MP3 i FLAC de 24 bits al desembre de 2009. A partir de novembre de 2010, aquesta reedició es va disposar igualment per la seva baixada digital a través d'iTunes, des on també es podia baixar a partir de febrer i juny de 2011, respectivament, l'àlbum Love i els tres àlbums dobles de Anthology.

CMB·PEU DE PAGINA